VIDEO Klaus Iohannis, apel către români: 'Continuați să fiți responsabili. Erorile autorităţilor pot fi recunoscute şi corectate'

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 02-09-2020 18:01
Actualizat: 02-09-2020 21:42

Klaus Iohannis a lansat miercuri un apel către români, în contextul apropierii deschiderii şcolilor, să respecte în continuare măsurile anti-COVID. Preşedintele a făcut apel şi la medici să continue lupta în spitale.

„Fac un nou apel: Dragi români, continuați să fiți responsabili! Virusul, în absența unui vaccin, are o singură barieră: grija fiecăruia pentru propria persoană și pentru cei din jur. Protejați-vă așa cum deja știm cu toții: mască, distanță, igiena mâinilor. Este deja evident că acestea sunt singurele arme pe care le avem în confruntarea cu acest virus. Guvernul, autoritățile, au luat și continuă să ia măsurile necesare. Sigur, nu este totul perfect, pot fi recunoscute și corectate acele erori, însă fiecare dintre noi duce propria luptă.

În toate țările lumii sistemele de sănătate au fost supuse unei presiuni extreme. România nu a fost o excepție. Mulțumesc încă o dată cadrelor medicale pentru profesionalismul lor, dar lupta încă nu s-a încheiat. Fac apel la cadrele medicale, la managerii de spitale, să continue muncă începută, să mențină dotarea spitalelor la un nivel ridicat. Acestea sunt problemele reale ale României, iar autoritarile fac tot posibilul pentru a găsi rezolvările”, a declarat Iohannis.