Clubul englez de fotbal Newcastle United l-a transferat pe atacantul Callum Wilson de la Bournemouth

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 07-09-2020 22:11

Clubul englez de fotbal Newcastle United l-a transferat pe atacantul Callum Wilson de la Bournemouth, pentru circa 20 de milioane de lire sterline, relatează BBC, potrivit AGERPRES.

Wilson (28 ani), care are 4 selecţii în naţionala Angliei, a semnat un contract pe patru ani. Atacantul a marcat 67 de goluri în 184 de apariţii pentru ''cireşe'' (Bournemouth).

Citește și: Poliția, reacție de ultimă oră: Ce se întâmplă cu fetele care au lovit și batjocorit o altă adolescentă – Amenzi aplicate părinților

Şi Aston Villa s-a arătat interesată de Wilson, dar a retras o ofertă de 21 de milioane de lire, după ce fostul atacant al lui Coventry City şi-a exprimat preferinţa pentru ''coţofene''.

"Din minutul în care am aflat că Newcastle este interesată, mi-a plăcut acest lucru. E un club mare, cu o istorie frumoasă. De-a lungul anilor au fost atacanţi valoroşi şi aş vrea să reuşesc măcar jumătate din ceea ce au făcut ei'', a declarat Wilson pentru site-ul noului său club.

Wilson este al treilea jucător important care se desparte de Bournemouth după retrogradarea din Premier, după ce Nathan Ake a plecat la Manchester City pentru 41 de milioane de lire, iar portarul Aaron Ramsdale a semnat pentru Sheffield United, transfer evaluat la 18,5 milioane de lire.

Citește și: Robert Turcescu îi desființează pe Vlad Voiculescu și pe Dacian Cioloș: ‘Țineți minte cuplul ăsta, că sunt Tovarășul și Tovarășa vremurilor noi’

Wilson este al treilea transfer reuşit de Steve Bruce, managerul echipei din Newcastle, după ce tentativa de preluare a clubului de către un consorţiu saudit a eşuat în iulie. Anterior, Newcastle i-a mai adus pe mijlocaşul Jeff Hendrick (Burnley) şi pe portarul Mark Gillespie (Motherwell), ambii venind liberi de contracte.