Șeful Volkswagen neagă speculațiile cu privire la un acord cu Tesla

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 08-09-2020 09:41

Şeful Volkswagen, Herbert Diess, a căutat să minimalizeze speculaţiile potrivit cărora compania, care face eforturi pentru a produce pe scară largă automobile electrice, intenţionează să dezvolte o alianţă mai profundă cu rivala americană Tesla, transmite Reuters.

Săptămâna trecută, Diess s-a întâlnit cu directorul general al Tesla, Elon Musk, la Braunschweig, Germania, iar în timpul vizitei Musk a condus noul model electric al grupului german, ID.3, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul partidelor la alegerile locale

"Să fie clar, doar am condus ID.3 şi am avut o conversaţie - nu intenţionăm să ajungem la un acord sau să cooperăm", se arată într-o postare a lui Diess pe reţeaua Linkedin, unde este inclus şi un video cu cei doi şefi conducând automobilul electric.

"Mulţumesc pentru vizită, Elon! Speră să-ţi placă acest video. A fost grozav să conduc ID.3 cu tine!", a scris şeful VW.

Prima uzină europeană de asamblare a automobilelor electrica marca Tesla este construită în prezent pe un teren din apropiere de Berlin iar compania şi-a propus să ajungă rapid la un ritm de producţie de 500.000 de vehicule, imediat ce uzina de lângă Berlin va fi inaugurată, în vara anului următor.