Acuzaţiile de abuz sexual împotriva fostului preşedinte costarican Oscar Arias, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, au fost abandonate

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 08-09-2020 11:30

Acuzaţiile de abuz sexual împotriva fostului preşedinte costarican Oscar Arias, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, au fost abandonate, a anunţat luni procurorul general din Costa Rica, Emilia Navas, potrivit DPA.

Emilia Navas a precizat că cele două femei care au depus plângeri împotriva lui Arias au decis să renunţe la ele, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Nelu Tătaru: 'Urmează o lună grea. De la mijlocul lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă'

Cele două victime au hotărât să nu continue cu procesul din cauza durerii şi dificultăţii pe care le-ar fi provocat o astfel de acţiune, a spus procurorul general. Decizia duce la anularea cazului.

Era de aşteptat să se renunţe la proces, "dat fiind faptul că nu am mai fi avut dovada pentru a-l putea acuza (de comiterea vreunei fapte penale)", a declarat Emilia Navas la Radio Columbia.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul partidelor la alegerile locale

Mai multe femei l-au acuzat pe Arias de abuz sexual, dar numai două au depus plângeri în justiţie până acum.

O femeie doctor a spus că Arias a agresat-o sexual când s-a dus să îl vadă pentru a-i cere sprijinul într-o campanie împotriva armelor nucleare în 2014, în timp ce o fostă Miss Costa Rica l-a acuzat că a agresat-o sexual în 2015.

În vârstă de 79 de ani, Arias a fost preşedinte al acestei ţări din America Centrală între 1986 şi 1990 şi apoi din nou între 2006 şi 2010. El a câştigat Premiul Nobel pentru Pace în 1987, pentru eforturile sale de a pune capăt războaielor civile din mai multe state din regiune.