Nouă bolnavi Covid-19 din Tulcea de la centrul de îngrijiri de persoane vârstnice au fost transferați la spital

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 09-09-2020 17:21

Autorităţile sanitare au decis, miercuri, ca nouă din cei 25 de tulceni din focarul de COVID-19 înregistrat la centrul de îngrijiri persoane vârstnice de la marginea municipiului să fie transferaţi la spital, a declarat prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Iordan, informează Agerpres.

Decizia a fost luată după ce 25 din cele 88 de teste efectuate la persoanele aflate marţi în centrul privat au ieşit miercuri pozitive.

"Pentru nouă beneficiari, din care şapte asimptomatici, s-a luat decizia de a fi transferaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean. Pentru ceilalţi beneficiari se vor lua măsuri de izolare faţă de alte persoane din afara centrului, iar personalul va rămâne la lucru timp de 14 zile", a precizat prefectul Iordan.

Potrivit sursei, din cele 25 de persoane ale căror teste au fost pozitive la noul coronavirus, 19 sunt beneficiari, iar şase sunt angajaţi.

Acesta este primul caz de o asemenea amploare înregistrat în centrele de asistenţă socială din judeţ de la începutul pandemiei cu noul coronavirus.

Centrul privat de la marginea oraşului Tulcea deţine licenţă provizorie de funcţionare care expiră la finele acestui an.

Citește și: Poliția are un cerc de suspecți în cazul bancomatelor explodate: 'Dispozitivul a fost făcut bine. Aveau pelerine verzi și feţele acoperite'

Potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, în judeţul Tulcea au fost confirmate până în prezent 603 cazuri de infectare cu noul coronavirus.