Țara în care s-a introdus CERCUL pentru a promova distanţarea fizică

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 10-09-2020 02:00
Actualizat: 10-09-2020 07:09

Santa Tecla, o localitate din El Salvador, a introdus o măsură originală pentru a promova distanţarea fizică şi a evita creşterea numărului de contagieri, având în vedere că este oraşul cu cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 din ţară, relatează miercuri EFE, scrie agerpres.ro.

Promotorul ideii, Juan Carlos Gutiérrez, a declarat EFE că proiectul constă ca fiecare voluntar să poarte în jurul corpului un cerc ‘hula-hula’, fabricat din PVC şi având o lăţime de circa 2 metri, şi să se plimbe prin zonele aglomerate pentru a putea „separa persoanele”.

Citește și: Laura Codruța Kovesi, despre colaborarea cu SRI: Serviciile secrete nu au lucrat la aceste cazuri

„Scopul este de a separa persoanele care formează grupuri şi care nu respectă distanţarea fizică (…) vrem să conştientizăm persoanele să păstreze distanţa fizică de doi metri în staţii (autobuz) şi în alte locuri”, a spus Gutiérrez.

Proiectul, promovat de Primăria Municipală din Santa Tecla, a fost introdus de luni şi prevede de asemenea oferirea de măşti, alcool şi gel dezinfectant celor care au nevoie.

Citește și: Video. Încă un caz șocant la Târgu Jiu, după cel al adolescentei umilite și bătute!

Potrivit lui Gutiérrez sunt 12 voluntari desfăşuraţi în centrul localităţii, prioritatea acestor „agenţi” fiind să-i ajute pe cei vârstnici, astfel încât alte persoane să nu se apropie prea mult de ei, deoarece aceştia fac parte din categoria de risc de îmbolnăvire.

Municipiul Santa Tecla a înregistrat 1.483 cazuri de coronavirus, devenind localitatea cu cel mai mare număr de contagieri din ţară, fiind urmată de Colón şi de Antiguo Cuscatlán, cu 419 şi respectiv 274 de cazuri.

Citește și: Bunicul uneia dintre fetele care au umilit minora de 13 ani: ‘Consumau bere, țigări’

La nivel de ţară, El Salvador însumează 26.511 cazuri de coronavirus, dintre care 9.284 sunt active; de asemenea, 765 de persoane au decedat şi 16.462 au fost declarate vindecate.