Ungaria scoate la vânzare 6.300 de parcele de teren arabil

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 15-09-2020 19:12

Statul ungar scoate la vânzare, începând din data de 21 septembrie, 6.300 de parcele de teren arabil, în ceea ce a treia rundă a programului de vânzare de terenuri agricole destinat diminuării numărului de ferme care sunt deţinute în proprietate comună, a anunţat marţi Ministerul Agriculturii din Ungaria, transmite MTI.

Centrul naţional pentru terenuri arabile (NFK) va fi cel care va vinde parcelele de teren cu o suprafaţă de până la 10 hectare pe bază de anunţuri şi fără licitaţie. Ofertele de achiziţie pot fi trimise online până la data de 21 octombrie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ultim moment! Marcel Ciolacu: ‘Am luat decizia ca PSD să meargă singur la aceste alegeri’

Printre proprietăţile care vor fi scoase la vânzare se numără 1.400 de parcele de terenuri cu o suprafaţă cuprinsă între 3 şi 10 hectare care vor fi oferite pentru prima dată, precum şi 4.800 de parcele de teren cu o suprafaţă mai mică de trei hectare care nu şi-au găsit un cumpărător la primele două runde de vânzări.

Ministerul Agriculturii din Ungaria a precizat că la primele două runde de vânzări de terenuri, statul ungar a vândut peste 15.500 de proprietăţi cu suprafaţa totală de 5.550 de hectare, sumele generate fiind de peste cinci miliarde de forinţi (aproximativ 14 milioane de euro).