Italianul Diego Ulissi a câştigat Turul Luxemburgului

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 20-09-2020 09:33

Rutierul italian Diego Ulissi (UAE-Team Emirates) a câştigat, sâmbătă, Turul ciclist al Luxemburgului, după o ultimă etapă în care un camion parcat pe traseu a produs un accident în care au fost implicaţi mai mulţi sportivi, transmite Reuters.

Incidentul s-a produs cu 67 de km înainte de sosire, iar kazahul Evgheni Ghidici (Astana) a fost forţat să abandoneze din cauza rănilor, alţi rutieri implicaţi fiind Fred Wright şi Santiago Buitrago, ambii de la Bahrain McLaren, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ultimă oră! Protestatarii și-au pus corturile în Piața Victoriei: De azi înainte, rămânem în protest maraton .

În etapa a doua a cursei, cicliştii au întrerupt competiţia pentru a protesta faţă de condiţiile lipsite de siguranţă în care s-a desfăşurat turul.

În etapa a cincea, desfăşurată sâmbătă între Mersch şi Luxemburg, pe 177 km, s-a impus danezul Andreas Lorentz Kron ( Riwal Securitas), cu timpul de 04 h 08 min 42 sec, urmat în acelaşi timp de Ulissi şi de norvegianul Markus Hoelgaard (Uno-X Pro Cycling Team).

Citește și: Ludovic Orban, reacție-fulger la protestele din Capitală și din alte orașe ale țării: Este necesară această măsură

Românul Eduard-Michael Grosu (Nippo Delko One Provence), câştigătorul Turului României în weekend-ul trecut, s-a clasat pe locul al treilea în prima etapă, a fost al doilea în etapa a treia, când a preluat şi tricoul galben de lider al cursei. Grosu nu a mai luat startul în ultima etapă a Turului Luxemburgului.

În clasamentul general, Ulissi a fost urmat de Hoelgaard, la 25 de secunde, şi de belgianul Aime De Gendt (Circus-Wanty Gobert), la 27 de secunde.