Personalul medical care tratează pacienţii cu cancer, posibil pericol pentru aceştia, potrivit unui studiu

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 22-09-2020 17:36

21% din asistente şi 17% din medicii testaţi care tratează pacienţii cu cancer au anticorpi COVID-19, arată un studiu britanic, care evidenţiază şansele ca lucrătorii medicali să transmită infecţia pacienţilor vulnerabili. Studiul a fost realizat pe 434 de persoane, anunță MEDIAFAX.

Un nou studiu, realizat de 10 cercetători din Marea Britanie, care lucrează în principal la spitalele universităţii Cambridge, arată că la 21% dintre asistente şi la 17% dintre medicii care tratează pacienţii cu cancer au fost găsiţi anticorpi COVID-19.

Citește și: Doctorul Monica Pop a răbufnit: Nu-i credeți pe fățarnici! Neagă public existența Covid, dar dau repede din coate pentru a face rost de medicamente .

Astfel, aceşti lucrători din domeniul sănătăţii au contractat infecţia cu COVID-19 la un moment dat în timpul sarcinilor lor la spital, dar au continuat să se ocupe de pacienţii cu cancer.

Studiul a fost realizat pe 434 de persoane şi evidenţiază posibilitatea ca personalul medical să transmită persoanelor vulnerabile infecţia.