'Muzeul Jucăriilor', expoziţie inedită la Shopping City Timișoara

Autor: George Traicu
Publicat: 25-09-2020 21:21

Aproape 500 de jucării de colecţie, fabricate între anii 1930 şi 1980, sunt prezentate până în 11 octombrie la Shopping City Timişoara, în cadrul expoziţiei intitulate ''Muzeul Jucăriilor'', cel mai vechi obiect fiind motorul cu abur Doll & Co, confecţionat în anul 1900, în Germania.

Inedita expoziţie de jucării vechi, de colecţie, semnată de Asociaţia Muzeul Jucăriilor, va introduce în universul copilăriei de dinainte de internet vizitatorii de toate vârstele, prilej pentru părinţi şi bunici să îşi amintească de cei mai frumoşi ani, iar pentru cei mici, să ia contact cu ce însemna joaca fără tablete şi internet, arată un comunicat al Shopping City, remis, vineri, AGERPRES.

"Muzeul Jucăriilor" aduce laolaltă un număr impresionant de jucării care provin din România şi din alte ţări, fabricate între anii 1930 şi 1980, care ilustrează existenţa unei industrii a fabricării jucăriilor nemecanizate şi nedigitalizate şi a unei arte dispărute.

Citește și: Video Romică Țociu și Cornel Palade o umilesc pe Clotilde Armand: Domne, n-o ajută fața, dar e talentată rău

Printre cele mai interesante obiecte care vor putea fi admirate, gratuit, se numără maşinuţa Auto Sedan, fabricată în China, în anii '70, căluţul umplut cu paie, creat la întreprinderea de confecţii Botoşani în anii '60, tamburina şi puşculiţa valiză realizate de Ambalajul Metalic Timişoara în anii '70, tramvaiul produs de Ambalajul Metalic Timişoara în anii '60-'70 sau figurina şcolar fabricată de Arădeanca Arad, în anii '70.

Printre cele mai vechi obiecte realizate pe plan local sunt două jocuri din carton, Stop şi Marocco, din anii '30. Jocul Stop era promovat printr-un concurs de ziarul "Realitatea Românească".

De-a lungul ultimelor decenii, Asociaţia Muzeul Jucăriilor a reunit mii de jucării cu poveşti şi emoţii în acest muzeu dedicat. Asociaţia a fost creată la iniţiativa unui grup de entuziaşti iubitori şi păstrători ai propriilor jucării, care pe parcursul a patru decenii au strâns şi au colecţionat nenumărate jucării aparţinând unor generaţii diferite.

Fiecare jucărie expusă în muzeu vine cu propria poveste, păstrând vie emoţia anilor frumoşi ai copilăriei.

Pe parcursul vizitei vor fi respectate măsurile anti-COVID.