La cererea PNL, Biroul Electoral Municipal din Deva a INTERZIS un ziar local

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 25-09-2020 22:41

Campania electorală din județul Hunedoara atinge culmi incredibile. Un ziar local a fost interzis vineri de Biroul Electoral Municipal din Deva pe motiv că articolele publicate denigrează candidații PNL.

Plângerea a fost depusă la BECM de către Partidul Național Liberal și vizează periodicul de opinie „Vocea Hunedoarei” care a publicat în numărul 137 din 23 septembrie 2020 o serie de articole de analiză politică, în unele fiind criticați anumiți candidați la alegerile locale.

Citește și: Sondajul care aruncă-n aer alegerile pentru Primăria Capitalei! Gabriela Firea îl spulberă pe Nicușor Dan! USR, peste PNL!

Săptămânalul, care se distribuie gratuit la nivelul județului Hunedoara a stârnit mânia liderilor PNL care acuză ziariștii că acționează la comandă politică. Însuși liderul PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuș a cerut INTERZICEREA PUBLICAȚIEI.

„Dispune interzicerea distribuirii ediției speciale (sic!) a publicației VOCEA HUNEDOAREI. Dispune înaintarea sesizării către Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara în vederea identificării persoanelor care au comandat și distribuit acest material de propagandă electorală”, se arată în decizia BECM Deva.

Citește și: Video Romică Țociu și Cornel Palade o umilesc pe Clotilde Armand: Domne, n-o ajută fața, dar e talentată rău

Decizia BECM Deva este fără precedent în județul Hunedoara, Vocea Hunedoarei fiind o publicație care și-a format un public de-a lungul anilor.

„Politica editorială a ziarului realizat de jurnaliștii care redactează articolele în acest săptămânal de opinie nu poate fi influențată de vreun partid, opiniile acestora publicate în VOCEA HUNEDOAREI fiind asumate de redacție. Subiectele abordate în cadrul materialelor reprezintă opinia jurnaliștilor care în virtutea dreptului la liberă exprimare au publicat în acest ziar diverse materiale sau puncte de vedere legate de campania electorală”, a declarat Iulian Stroia, jurnalist la Vocea Hunedoarei.

Citește și: Rareș Bogdan: A venit vremea schimbării. Valul de Dreapta, condus de PNL, va mătura PSD

Asupra acestei decizii se poate face o contestație, însă interesant este cum va reacționa IPJ Hunedoara, având în vedere că însuși șeful de cabinet al ministrului de interne, fostul comisar șef Traian Berbeceanu candidează la aceste alegeri locale din partea PNL.