Ludovic Orban explică scorul slab al PNL în București: Scorul a fost afectat de percepția față de Nicușor Dan

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 28-09-2020 01:49

Liderul PNL, Ludovic Orban, susține că liberalii au obținut un scor mult sub așteptări în Capitală din cauza faptului că PNL nu a avut un candidat propriu, iar Nicușor Dan a fost asimilat mai mult ca un candidat al USR și nu al liberalilor.

Citește și: Exit-poll CURS-Avangarde: Gabriela Firea a câştigat într-un singur sector din Bucureşti

”Într-un fel este firesc ca PNL să nu fi obținut scorul la adevăratul potențial, asta pentru că noi am făcut un sacrificiu. Am făcut un sacrificiu pentru binele bucureștenilor.

Scorul a fost afectat de percepția că Nicușor Dan este mai degrabă candidat al USR și nu al PNL. Noi am luat această decizie pentru a elibera Bucureștiul de PSD.

Nu e cazul ca PNL să devină partid secundar. Noi am susținut un candidat independent, am susținut un program de soluții pentru București și ne-am angajat să susținem în continuare acest program.

Noi am avut candidați proprii în cea mai mare parte dintre județele României. Fiecare formațiune politică a preferat să susțină declarații separate, iar Nicușor Dan a venit la noi pentru a ne mulțumi pentru susținere, iar apoi s-a dus la USR-PLUS.”, a spus Ludovic Orban, la Antena 3.