Urmează dansul învinșilor în PSD (surse)

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 28-09-2020 11:55
Actualizat: 28-09-2020 15:14

Perdanții din alegerile locale ar putea să facă un pas în spate în structurile de conducere ale PSD, au declarat surse social-democrate pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Primarii importanți și șefii de CJ-uri care au pierdut alegerile locale ar putea fi împinși să elibereze șefia organizațiilor locale PSD. O parte din ei ar putea să fie „recuperați” la parlamentare, unde ar putea primi un loc eligibil pe listă, însă numai dacă se potrivesc cu noua direcție de „modernizare” a partidului, spun sursele citate.

De exemplu, foștii primari PSD din București sau Marian Oprișan.

O problemă aparte este la PSD București, unde lider este Gabriela Firea. Sunt voci în PSD care spun că nu este exclus ca Daniel Băluță, singurul primar social-democrat care și-a recâștigat mandantul, să preia conducerea filialei.

La Vrancea, Cristian Misăilă este văzut în partid ca posibil succesor al lui Marian Oprișan.

Surse din PSD susțin că e nevoie și de o analiză a implicării în alegeri a celor mai noi membri din conducerea PSD - Vasile Dîncu și Sorin Grindeanu. Sunt unii membri din conducerea PSD care spun că aceștia ar fi putut să se implice mai mult în această rundă de alegeri.

O altă teorie vehiculată în PSD este în conducerea centrală ar trebui să fie doar învingători, dacă se trece la schimbări.