PSD Vaslui pierde majoritatea în Consiliul Local al municipiului reşedinţă

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 28-09-2020 22:15

PSD a obţinut un număr de 10 mandate în Consiliul Local al municipiului reşedinţă, pierzând astfel majoritatea în forul decizional local, potrivit datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Formaţiunea a câştigat 7.117 voturi din cele 18.908 valabil exprimate la nivelul municipiului Vaslui, în timp ce PNL, cu 5.482 de voturi s-a clasat pe locul al doilea, obţinând opt mandate în Consiliul Local, USR-PLUS cu 2.371 de voturi îşi adjudecă patru mandate de de consilier, iar ALDE, cu 963 de voturi, obţine un post de ales local, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ciolacu: ‘Nu am avut discuţii politice cu domnul Robert Negoiţă, suntem prieteni’

PSD obţine astfel un scor mult mai mic decât candidatul la Primăria Vaslui, social-democratul Vasile Pavăl, aflat la cel de-al patrulea mandat, care a obţinut un scor de 62,01%.

Candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Vaslui şi preşedintele organizaţiei municipale a PNL Vaslui, Tudor Polak, a obţinut 19,03% din voturi, în timp ce partidul său a avut un scor de 30,89%.

"Scorul pe care l-am obţinut în urma voturilor arată că Vasluiul este pregătit pentru o schimbare. Cu o majoritate în Consiliul Local, care ne onorează, vom investi în viitorul Vasluiului şi vom continua să muncim pentru a îmbunătăţi nivelul de trai al vasluienilor. Vă mulţumesc personal pentru încrederea şi susţinerea dumneavoastră, cu ajutorul cărora vom aduce, pas cu pas, schimbarea în oraşul nostru. Viitorul Vasluiului arată bine, iar noi suntem pregătiţi să muncim pentru o administraţie onestă şi axată pe interesele dumneavoastră!", a transmis Tudor Polak pe pagina sa de socializare.