Cum explică Rareș Bogdan detronarea primarilor liberali din 3 reședințe de județ

Autor: Ionel Dancu, Reporter
Publicat: 30-09-2020 20:47

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan spune că deși liberalii au pierdut primăriile din Alba-Iulia, Timișoara și Brașov, partea bună este că totuși au mers la USR și nu s-au dus la PSD.

„Probabil alegătorii noștri, la Alba a fost o confuzie generată tocmai de faptul că domnul Pleșa a fost viceprimarul lui Mircea Hava, primarul care a transformat complet Alba și candidatul nostru Voicu Paul a fost de asemenea viceprimar. Deci au fost doi viceprimari. Unul preluat de USR, celălalt al nostru, care s-au bătut, a câștigat probabil datorită unei comunicări ceva mai eficiente, domnul Pleșa.

În cazul Timișoara, acolo nu pot să-mi dau seama, sau poate îmi dau seama dar nu e cazul acum să vorbesc despre asta, ce s-a întâmplat, cert este că Timișoara a suferit o schimbare fabuloasă al arhitecturii, al atragerii investițiilor... Deci, Robu a fost un primar foarte bun, dar cred că intrarea în conflict permanent cu presa... cred că a fost prea conflictual și asta i-a creat o problemă.

Dincolo, la Brașov, George Scripcaru, care a transformat fața orașului Brașov, într-un parteneriat asumat cu Adrian Veștea, omul care a avut credința că poate face un aeroport, și după 48 de ani, iată că la Brașov apare un aeroport, un proiect extraordinar al lui Adrian Veștea – președintele CJ – care a și confirmat mandatul. Acolo a fost o bătălie a dreptei.

Până la urmă, sunt trei primari pierduți de noi, dar s-a întors tot dreapta. Era grav pentru mine dacă pierdeam în favoarea stângii, pentru că atunci erau mutații în electorat. Nu s-a întâmplat acest lucru”, a spus Rareș Bogdan, marți seara, la Digi24.