Nervi şi reproşuri în şedinţa conducerii PNL: Ludovic Orban urlă la liderii partidului din cauza rezultatelor de la locale (surse)

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 30-09-2020 11:35
Actualizat: 30-09-2020 16:46

Şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, prima după alegerile locale, este una plină de tensiune. Şapte lideri judeţeni şi-au anunţat demisiile din funcţiile de conducere, după ce premierul Orban le-a cerut acest gest tuturor celor care au scos un scor sub 27% la alegeri.

Potrivit unor surse din cadrul şedinţei, Ludovic Orban este extrem de nervos şi urlă la colegii săi din BPN. Premierul afirmă că s-a dovedit din nou că PNL nu are capacitatea să îşi atingă scorul din sondaje, că nu există un registru al votanţilor şi s-au ratat multe măsuri necesare. Astfel se explică faptul că, deşi PNL este pe primul loc la scorul politic, PSD a luat mai multe primării şi mai multe consilii judeţene.

Orban a luat la ţintă şi USR în şedinţa BPN, afirmând că o parte din scorul slab al PNL se datorează Uniunii Salvaţi România. Premierul a afirmat că acolo unde PNL şi USR au avut candidat comun la primărie, acesta nu a reuşit să strângă voturi cât suma voturilor obţinute separat de cele două formaţiuni la consiliul local. Orban l-a dat exemplu în acest sens pe Băcanu, de la Sectorul 5.

Ludovic Orban s-a arătat extrem de deranjat de faptul că s-au pierdut primării importante şi a lansat un avertisment în vederea alegerilor parlamentare. Liderul PNL le-a cerut oamenilor din teritoriu o pregătire temeinică pentru parlamentare şi o mobilizare maximă.

PNL a obţinut la alegerile parlamentare puţin peste 33% din voturile din ţară, faţă de aproximativ 30% cât a obţinut PSD. În schimb, liberalii au cu aproximativ 200 de primari mai puţin decât PSD la nivel naţional.