COVID-19 - Maradona va fi testa după apariția unui caz la echipa sa

Autor: George Traicu
Publicat: 03-10-2020 13:07

Diego Maradona, antrenorul echipei Gimnasia y Esgrima La Plata, va efectua luni un test pentru Covid-19, după ce atacantul său Nicolas Contin a fost testat pozitiv la noul coronavirus, relatează EFE.

Miercuri, Maradona şi-a dirijat echipa la un meci amical cu San Lorenzo, încheiat cu un scor alb, 0-0. La o zi după joc, Nicolas Contin şi-a pierdut gustul şi mirosul, iar testul efectuat joi a indicat că este infectat cu Covid-19. Jucătorul a intrat în carantină şi este monitorizat de medici.

Eric Ramirez, care a mers la meci în aceeaşi maşină cu Contin, a intrat în izolare. La partida de miercuri, Contin l-a îmbrăţişat pe Maradona, care purta o mască transparentă care îi acoperea toată faţa.

Diego a avut un contact în aer liber cu jucătorul, cu mască pe figură şi a fost în contact cu Contin pentru o perioadă mai scurtă de 15 minute, astfel că medicii nu consideră că Maradona este un caz suspecat, mai ales că nu prezintă simptome, dar pentru liniştea lui şi a familiei sale, starul argentinian va efectua luni un test.

Maradona va împlini 60 de ani pe 30 octombrie, iar la sfatul medicului său, a lipsit de la majoritatea antrenamentelor echipei sale din cauză că este un pacient de risc, fiind supraponderent şi cu antecedente cardiologice.