Alertă la Suceava - Cinci cadre didactice, un elev şi trei studenţi confirmaţi cu COVID-19

Autor: George Traicu
Publicat: 06-10-2020 17:46

Cinci cadre didactice, dintre care trei profesori şi două învăţătoare, un elev, dar şi trei studenţi au fost depistaţi, marţi, pozitiv la noul coronavirus, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Gabriela Băncilă.

Sursa citată a precizat că studenţii, toţi trei în anul I la Universitatea ''Ştefan cel Mare'' din Suceava, au fost testaţi în vederea cazării la cămin, fiind confirmaţi cu COVID-19. Toţi trei sunt asimptomatici şi se află în izolare la domiciliu, doi în localitatea Horodniceni şi al treilea la Şaru Dornei.

Elevul confirmat pozitiv la SARS CoV 2 este de la Colegiul Naţional "Eudoxiu Hurmuzachi" din Rădăuţi.

În ceea ce priveşte cadrele didactice depistate pozitiv la noul coronavirus, un profesor este de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Suceava, un profesor de la Liceul Tehnologic din Câmpulung Moldovenesc, o învăţătoare de la Şcoala Gimnazială nr. 2 din Horodnic de Sus şi una de la Şcoala Gimnazială "Dimitrie Păcurariu" din Şcheia, iar un alt profesor este de la Şcoala Gimnazială "Aurelian Stanciu" din Salcea.

De asemenea, a fost depistată cu COVID-19 şi o îngrijitoare de la Grădiniţa cu Program Normal Obcini din Suceava.

Până în prezent, în judeţ au fost confirmaţi pozitiv la SARS-CoV-2 şapte studenţi, 24 de elevi şi preşcolari, 63 de cadre didactice şi 12 angajaţi din cadrul personalului nedidactic.