Nicolae Georgescu (PSD): Ce facem cu bătrânii noștri? Îi lăsăm pradă singurătății și sărăciei?

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 08-10-2020 12:01

Ca să evoluăm cu adevărat ca societate, trebuie să-i sprijinim împreună, indiferent de partidul din care facem parte sau de vârsta pe care o avem. De aceea, printre proiectele noastre, ale PSD, se află tot timpul sprijinirea seniorilor din România, afirmă deputatul PSD Nicolae Georgescu.

`În cei trei ani cât ne-am aflat la guvernare, am majorat succesiv punctul de pensie, de la 871 de lei în 2016, la 917 lei în ianuarie 2017, apoi la 1000 de lei de la 1 septembrie 2017 și la 1.100 lei, la 1 iulie 2018. Vorbim de o creștere de peste 45%, cu mult peste creșterea prețurilor de 9,86% în această perioadă. Conform noii legi a pensiilor, adoptate de PSD în Parlamentul României, punctul de pensie trebuia să crească din nou la 1 septembrie 2020, la 1.775 lei iar la 1 septembrie 2021 să ajungă la 1.875 lei.

Numai că, liberalii au preluat puterea și, înainte de apariția pandemiei COVID-19, au anunțat că nu vor lăsa ca noua Lege destinată să reducă decalajele dintre vârstnicii din România și cei din restul Uniunii Europene, să intre în vigoare. De ce? Pentru că, dacă măresc pensiile și salariile, ei nu mai au de unde fura, iar de colectat mai mulți bani la buget...nu-i duce capul.

Astfel, prin ordonanța de rectificare bugetară nr. 135/2020, Guvernul stabilise ca punctul de pensie să fie de 1442 lei. Noi am continuat opoziția constructivă și am modificat, în Parlamentul României, cel mai reprezentativ for într-o democrație, legea de aprobare a rectificării bugetare, lege care include și revenirea punctului de pensie la nivelul stabilit de legea nr. 127/2019 a pensiilor din sistemul public, respectiv la 1775 lei de la 1 septembrie 2020.

Am făcut asta pentru că ne pasă și pentru că nu putem accepta ipocrizia Guvernului Orban care face afirmații mincinoase precum că nu sunt bani pentru așa ceva. Bani există! Trebuie doar să vrei să-i vezi și să-i aloci. Bugetul pe anul 2020 a fost construit în baza Strategiei Fiscal-Bugetare. Strategia fiscal-bugetară a fost construită pe un deficit de 3,6% și a prevăzut scăderea acestuia sub 3% până în anul 2022. Strategia fiscal-bugetară a prevăzut majorarea punctului de pensie cu 40%, banii fiind prevăzuți în buget. Pentru mai multe date și argumente vedeți analiza lui Adrian Câciu.

PNL și corul de bocitoare de la BNR, Coaliția pentru Dezvoltarea României, Asociația Concordia și toate agențiile, analiștii și presa cumpărată cu bani de la stat s-au opus întotdeauna majorărilor de pensii și salarii în România. De fiecare dată când PSD a majorat ceva, ei au declanșat o avalanșă de amenințări și declarații alarmiste menite să realizeze o imagine de coșmar atât asupra finanțelor publice cât și asupra economiei românești în ansamblu. În realitate, niciodată nu s-a întâmplat ce au spus ei și niciodată nu au realizat investițiile mult promise în economie!

Atitudinea liberalilor față de pensionari este o atitudine superpopulistă, iar a celor de la USR și Plus de ură față de vârstnici pentru că-i consideră parte din electoratul PSD. O atitudine anticonstituțională pe care o vom taxa neîncetat!

Noi vom lupta împotriva acestor extremiști și, așa cum am eliminat CASS pentru toți pensionarii și impozitul pe venit pentru pensiile mai mici de 2000 lei, tot așa vom continua să promovăm politici noi pentru a le îmbunătăți condițiile de trai. Seniorii nu sunt un balast al societății, dimpotrivă! Au muncit o viață, au acumulat experiență, au adesea multă energie și idei, își doresc să îmbătrânească activ, însă modelul social autohton nu a știut niciodată să vină în întâmpinarea lor. Iar eu și colegii mei ne dorim să schimbăm această paradigmă`, susține social-democratul pentru STIRIPESURSE.RO.