România întărește PARTENERIATUL STRATEGIC cu SUA. Ministrul apărării Nicolae Ciucă a semnat cu omologul american o foaie de parcurs pe zece ani (VIDEO)

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 09-10-2020 06:00
Actualizat: 09-10-2020 08:38

Ministrul apărării naţionale Nicolae Ciucă, aflat în vizită oficială în SUA, a semnat joi, la Washington, cu omologul său american Mark Esper o foaie de parcurs pe zece ani, document ce reflectă obiectivele şi interesele comune în domeniul apărării, precum modernizarea sectorului apărării şi securitatea în regiunea Mării Negre, conform informaţiilor apărute pe site-ul Pentagonului şi a înregistrării video a întâlnirii postate pe pagina de Facebook a ministrului român.

Vezi și: România își va retrage trupele din Afganistan: NATO va părăsi țara împreună cu SUA


Ministrul român al apărării a început miercuri o vizită oficială în SUA, unde va avea până duminică mai multe întâlniri. Acesta a depus o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Cimitirul Militar Naţional Arlington. Nicolae Ciucă este însoţit de şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, şi de Simona Cojocaru, secretar de stat şi şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale.

Sursa foto: (c) Nicolae Ionel Ciucă/facebook