Ursul care a atacat mai mulți muncitori și jandarmi a fost prins: Este o femelă bătrână rănită în zona botului

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 09-10-2020 16:30

Autorităţile din Prahova au reuşit să tranchilizeze şi să captureze ursul agresiv care a atacat mai mulţi muncitori, vineri dimineaţă, pe un traseu montan către cascada Urlătoarea. Este vorba despre o ursoaică foarte bătrână care urmează să fie relocată pe acelaşi fond de vânătoare.

Potrivit jandarmilor care au intervenit la faţa locului, în urma evaluării făcute de medicii veterinari aceştia au constatat că ursul agresiv care a apărut în apropierea staţiunii Buşteni, pe traseul către Cascada Urlătoarea, este o femelă foarte bătrână care este rănită.

Citește și: Raed Arafat, mesaj de ultimă oră prin RO-ALERT! ‘Respectați măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol’

Animalul sângera în zona botului, existând suspiciunea că s-a rănit după ce ar fi căzut dintr-un copac. Specialiştii nu au constatat urme de lovire sau alte agresiuni asupra animalului.

Ursoaica va fi relocată la o distanţă de aproximativ 6-7 kilometri de locul în care şi-a făcut apariţia, vineri dimineaţă. Ea va fi dusă în zona Valea Rea de pe acelaşi fond de vânătoare.

Citește și: Mâine va fi protest în Capitală: ‘Falimentul bate la ușă! Frica va aduce foamete!’

Acţiunea de tranchilizare şi capturare s-a desfăşurat fără incidente.

Ursul, care se manifesta foarte agresiv, şi-a făcut apariţia vineri dimineaţă pe traseul spre Cascada Urlătoarea. Animalul a atacat un grup de muncitori şi a muşcat din bara autospecialei de jandarmi trimisă la faţa locului. Populaţia a fost înştiinţată despre pericol prin mesaj RO Alert.