Emilia Șercan, dezvăluiri explozive: 'Credeați că nimic nu v-ar mai putea șoca în legătură cu Laurențiu Baranga? S-ar putea să vă pripiți'

Autor: Bran Irina Alexandra
Publicat: 12-10-2020 11:49
Actualizat: 12-10-2020 17:37

Jurnalista Emilia Șercan, cunoscută pentru investigațiile privind plagiatele în rândul înalților demnitari, dar și pentru semnalarea unor derapaje din mediul academic, ce țin de etică și integritate, reacționează pe pagina sa de Facebook, făcând o serie de dezvăluiri legate de situația fostului șef de la „Spălarea banilor” și de la ORNISS, Laurențiu Baranga, care a fost acuzat de înselăciune după ce și-a falsificat toate actele de studii.

„Credeați că nimic nu v-ar mai putea șoca în legătură cu Laurențiu Baranga, fostul șef de la „Spălarea banilor” și de la ORNISS? S-ar putea să vă pripiți.

Curtea de Apel București i-a anulat lui Baranga toate actele de studii în 2016, diplomă de bac, de licență, de doctorat, foi matricole, tot, tot. Tot în 2016, instanța a consemnat în decizia sa că nici diploma de licență a lui Baranga nu era originală.

Acum, urmează partea șocantă.

Cu toate diplomele anulate definitiv și irevocabil, Baranga își depune în aprilie 2017 dosarul de abilitare la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, condusă de fostul ministru al Educației Sorin Câmpeanu, și obține dreptul de a conduce doctorate.

Dar asta nu e tot. Tupeul lui Baranga trece de toate limitele închipuite. În iulie 2017, devine profesor universitar la Universitatea „Valahia” din Târgoviște și ajunge în vârful ierarhiei academice.

Unde a fost statul în timpul ăsta? Ce a păzit?

Credeați că le-ați auzit pe toate? Iar vă pripiți. Fiica lui Baranga, Andreea, și-a dat și ea doctoratul în 2016. La „Valahia”, ca tatăl ei, cu același conducător de doctorat, iar pentru că se terminase toată imaginația în familia Baranga, a pus tezei de doctorat același titlu”, a scris jurnalista în mesajul postat pe Facebook.

Laurentiu Baranga, fostul șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), acuzat de înșelăciune, după ce și-ar fi falsificat diplome pentru a ocupa funcții publice, se află în arest la domiciliu.

Acesta a fost reținut, sâmbătă, pentru 24 de ore la capătul unor audieri care au ținut ore în șir la locuința sa din Râmnicu Vâlcea.

El a demisionat din funcție joi, iar demisia a fost înaintată la Ministerul Finanțelor Publice.

Citește și: Managerul Institutului 'Marius Nasta' răspunde: de ce România are mai multe decese decât statele care înregistrează cu mult mai multe cazuri zilnice de COVID?