7.000 de suporteri croaţi sunt aşteptaţi în tribune la meciul cu Franţa din Liga Națiunilor

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 13-10-2020 22:23

7.000 de suporteri croaţi sunt aşteptaţi în tribune la meciul cu Franţa, care va avea loc miercuri la Zagreb în competiţia fotbalistică Liga Naţiunilor, în condiţiile în care UEFA a autorizat pe 1 octombrie revenirea publicului în competiţiile europene, în limita a 30% din capacitatea stadionului şi la dispoziţia autorităţilor locale, scrie L'Equipe, potrivit Agerpres.

"Ne aşteptăm la capacitatea maximă, adică 7.000 pentru acest meci", a răspuns federaţia croată la o întrebare despre numărul suporterilor autorizaţi pe stadionul Maksimir, ce are 35.000 de locuri.

Citește și: Informații din ședința Orban-Vela-Tătaru-Arafat: Zonele unde masca de protecție ar putea fi obligatorie și pe stradă

"La meciurile de acasă suporterii au o contribuţie importantă, fiecare din ei are o contribuţie", a comentat marţi selecţionerul Croaţiei, Zlatko Dalic, într-o conferinţă de presă.

"Noi am simţit asta la ultimul meci împotriva Suediei (2-1 - n. r.), când au venit deşi ploua şi ne-au susţinut mult, ceea ce ne-a împins spre victorie. Cred că până acum şi-au demonstrat deja de mai multe ori pasiunea. Mă aştept la un meci frumos în faţa suporterilor noştri, care ne vor ajuta să obţinem un rezultat bun", a spus tehnicianul vicecampioanei mondiale, echipă învinsă chiar de Franţa în ultimul act al Mondialului 2018 din Rusia (2-4).

Suporterii echipelor oaspete nu sunt autorizaţi, potrivit regulii adoptate de UEFA. Pentru comparaţie, echipa Franţei a jucat în faţa a 1.000 de persoane duminică împotriva Portugaliei (0-0), respectând limitele impuse în regiunea pariziană de autorităţile sanitare în faţa noului coronavirus.