Organizatorii de la Wimbledon iau un calcul un turneu fără spectatori

Autor: George Traicu
Publicat: 16-10-2020 13:27

Ediţia 2021 a turneului de tenis de la Wimbledon s-ar putea desfăşura fără fani în funcţie de evoluţia globală a pandemiei de coronavirus, au anunţat organizatorii Grand Slam-ului londonez, All England Club (AELTC), citaţi de DPA.

AELTC a precizat, într-un comunicat, că ia în considerare mai multe scenarii operaţionale, având în vedere că ne despart multe luni faţă de turneul pe iarbă de la Wimbledon şi varianta cu porţile închise este luată în considerare, dar şi cele cu participare limitată sau cu tribunele pline.

Vezi și: Valer Dorneanu: Se impune sesizarea organismelor internaționale pentru afirmațiile lui Ludovic Orban la adresa CCR

''Prioritatea noastră majoră va continua să fie sănătatea şi siguranţa tuturor părţilor interesate, în particular ale oaspeţilor noştri, staff-ului nostru şi competitorilor'', a precizat AELTC.

Wimbledon a fost singurul turneu de Grand Slam care nu s-a desfăşurat în 2020. Australian Open a avut loc conform planificării normale în ianuarie, US Open s-a disputat în septembrie, iar Roland Garros în octombrie, ultimele două în condiţii stricte de igienă şi măsuri contra Covid-19.

Australian Open 2021 va avea loc ca de obicei în ianuarie, dar organizatorii caută soluţii privind relaxarea carantinei pentru jucători.