PANICĂ la summitul UE, unde se află și Klaus Iohannis: Frumoasa Sanna Marin părăseşte reuniunea din cauza covid-19

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 16-10-2020 16:34
Actualizat: 16-10-2020 16:36

Premierul finlandez Sanna Marin a părăsit summitul european, la care participă și Klaus Iohannis, pentru a evita, ca măsură de precauţie, să se afle la originea unei contaminări cu noul coronavirus, relatează Reuters.

Spre deosebire de celelalte summituri, care au avut loc virtual, şefii de stat şi de guverne din statele membre UE s-au reunit joi şi vineri la Bruxelles la un summit lacare au respectat distanţa de securitate şi au purtat mască de protecţie.

Citește și: Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate

Sanna Marin a anunţat pe Twitter că a cerut Suediei să reprezinte Finlanda la negocieri, scrie news.ro.

Preşedintele Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a părăsit summitul european joi, pentrua intra în carantină, după ce un membru al anturajului său a fost depistat pozitiv cu covid-19.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki - care se află în carantină la Varşovia după ce s-a aflat în contact cu o persoană testată pozitiv cu covid-19, nu a putat să ia parte la summit şi a cerut Cehiei să reprezinte Polonia.

Citește și: Raed Arafat: Este posibil ca aceste spitale să nu mai fie suficiente. Este clar că avem persoane pozitive care poate că nici ele nu știu .