Pasagerii unui vas de croazieră, blocați pe navă de autoritățile malteze, din cauza unui caz suspect de COVID-19

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 16-10-2020 21:38

Autorităţile malteze nu au permis vineri debarcarea pasagerilor de pe nava de croazieră MSC Grandiosa din cauza unui caz suspect de COVID-19, a anunţat ministrul turismului, Julia Farrugia Portelli, transmite Reuters.

Deşi nava a fost autorizată să intre în portul La Valletta, nu a fost permisă debarcarea pasagerilor, a precizat Portelli, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Raed Arafat: Este posibil ca aceste spitale să nu mai fie suficiente. Este clar că avem persoane pozitive care poate că nici ele nu știu .

Vasul, operat de compania MSC Cruises şi aflat într-o croazieră în jurul Mediteranei centrale, a părăsit portul după ce s-a aprovizionat.

Navele de croazieră au fost locurile unde s-au dezvoltat unele din primele focare de coronavirus la începutul pandemiei,

iar industria de profil a fost devastată de prăbuşirea cererii.

Citește și: Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate

Malta a început să permită din nou accesul navelor de croazieră în portul său în luna iulie, cu condiţia ca pasagerii să rămână într-o 'bulă', adică să stea împreună şi să nu se amestece cu localnici.

Malta a raportat vineri 122 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, ceea ce înseamnă un nou record pentru a treia zi consecutiv.