Miniştrii de Externe ai Austriei şi Belgiei au fost testaţi pozitiv cu coronavirus după reuniunea de la Luxemburg

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 17-10-2020 19:55

Miniştrii de Externe ai Austriei şi Belgiei au fost testaţi pozitiv cu coronavirus după ce au participat, la începutul săptămânii, la o reuniune la Luxemburg, relatează Reuters.

Austriacul Alexander Schallenberg şi belgiana Sophie Wilmes au stat alături la un mic dejun în grup, la reuniunea de luni, potrivit news.ro.

Citește și: Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate

“Există suspiciunea că Schallenberg s-a infectat la reuniunea miniştrilor de Externe, luni, la Luxemburg”, a declarat o reprezentantă a ministrului austriac, precizând că Schallenberg nu are simptome.

Wilmes a anunţat, sâmbătă, că a fost testată pozitiv, la o zi după ce s-a autoizolat, având simptome asociate coronavirusului. “Probabil contaminarea a avut loc în familie, având în vedere precauţiile din afara casei”, a notat ea pe Twitter.

Vineri, ministrul german de Externe, Heiko Maas, a fost testat negativ. Şi ministrul francez Jean-Yves Le Drian a fost testat negativ.