O rețea americană de cinematografe permite clienților să închirieze sălile pentru proiecții private

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 18-10-2020 08:41

Rețeaua AMC Theaters permite clienților să închirieze sălile pentru proiecții private - o tendință în creștere datorită pandemiei Covid-19, tarifele începând cu 99 de dolari, relatează CNN.

Prețurile cresc la 349 dolari în funcție de film, locația teatrului și orice alte suplimente, cum ar fi mâncarea și băutura, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Atenționare de ultimă oră! Cum a fost răsturnată declarația lui Raed Arafat

Pagina de întrebări frecvente a AMC listează închirierea unui microfon pentru a saluta oaspeții cu o taxă suplimentară de 100 de dolari, în timp ce mai mult timp pentru a intra într-o sală, dincolo de cele 15 minute standard, va costa încă 250 de dolari.

Decizia face parte din efortul lanțului de cinematografe de a se menține pe linia de plutire în acest an, în condițiile în care pandemia Covid-19 a adus pierderi record în industrie.

Veniturile AMC au scăzut cu 941,5 milioane de dolari, în scădere cu aproximativ 22%, comparativ cu 1,2 miliarde de dolari în același trimestru al anului trecut. Cel mai mare lanț de săli de cinema din lume ar putea rămâne fără bani până la sfârșitul anului.

Citește și: Blat PSD-PNL? Fina unui baron social-democrat, readusă de Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății

Compania dă vina pe aceste pierderi că și-a închis teatrele pentru a atenua răspândirea virusului.

Studiourile de la Hollywood întârzie, de asemenea, lansarea de filme, cum ar fi Wonder Woman 1984, un film Warner Bros. Iar numărul de telespectatori care folosesc servicii de streaming a crescut semnificativ de când oamenii au fost consemnați la domiciliu, în primăvară. Potrivit unui raport Nielsen, statul acasă poate duce la o creștere cu 60% a activității de streaming.