Armenia şi Azerbaidjan se acuză reciproc de încălcarea armistiţiului intrat în vigoare la miezul nopţii trecute în Nagorno Karabah

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 18-10-2020 12:58

Armenia şi Azerbaidjan s-au acuzat reciproc, duminică, de încălcarea armistiţiului care a intrat în vigoare la miezul nopţii trecute în Nagorno Karabah, relatează AFP.

Într-un comunicat, Ministerul azer al Apărării a notat că forţele armene au încălcat “în mod flagrant noul acord”, denunţând tiruri de artilerie şi atacuri care au avut loc dimineaţa, potrivit news.ro.

Citește și: Ieșire dura a lui Cozmin Gușă la adresa lui Ludovic Orban: ‘Stai în fotoliul puterii tocmai pentru c-ai păcălit viața și școala’ .

Noaptea trecută, purtătorul de cuvânt al Ministerului armean al Apărării, Shushan Stepanyan, a semnalat tiruri de artilerie ale azerilor, precum şi atacuri cu rachete în nordul şi în sudul frontului, în primele trei ore de după intrarea în vigoare a armistiţiului.

Armata din Karabah a semnalat de asemenea un atac al inamicilor, duminică dimineaţă, în sud, menţionând că s-au înregistrat pierderi şi răniţi de ambele părţi.

Sâmbătă seară, Armenia şi Azerbaidjanul au convenit un nou armistiţiu în enclava Nagorno Karabah, care a intrat în vigoare la miezul nopţii. Cele două ţări s-au acuzat reciproc, în cursul zilei de sâmbătă, de noi atacuri care au încălcat armistiţiul vechi de o săptămână intermediat de Rusia. Acordul respectiv de încetare a violenţelor nu a reuşit să oprească cele mai grave lupte declanşate în sudul Caucazului după anii 1990.