Soţie de primar, trimisă în judecată pentru corupţie, pe loc eligibil pe listele PSD pentru parlamentare

Autor: Roxana Popa
Publicat: 19-10-2020 16:21

În plin având "de la centru" pentru curăţarea listelor de candidaţi de persoane cu probleme penale şi nu numai, filiala PSD Medehinţi se abate de la planul partidului. Pe poziţia a doua pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor se află o persoană trimisă în judecată pentru corupţie.

Pe lista PSD Mehedinţi pentru Camera Deputaţilor se află Codruţa Rogoveanu, soţia primarului din comuna Gogoşu. Atât primarul, cât şi soţia sa au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, alături de alte persoane.

Cei doi au fost trimişi în judecată pentru "folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi".

Social-democraţii urmează să valideze oficial listele de candidaţi, marţi, într-o şedinţă a Consiliului Politic Naţional (fostul CExN).