Raed Arafat, mesaj de forță pentru români și toate cadrele medicale: 'Este imposibil să asigurăm condiții de normalitate!'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 20-10-2020 21:14

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că sistemul actual medical nu se află într-o situația normală. El face apel la medici și le transmite că trebuie să înțeleagă că pandemia a schimbat modul în care ei își fac datoria.

Citește și: Bărbat inconștient: infectat cu Sars-Cov-2, un bărbat a umblat prin trei orașe pentru a obține hârtia doveditoare de la spital

„Din păcate nu suntem într-o situație normală. Ne desfășurăm activitatea într-o perioadă dificilă. Modul de lucru normal  nu-l putem invoca. Înțeleg că medicii sunt obosiți, dar impactul cere și măsuri specifice. Poate unii nu sunt obișnuiți.

Am văzut azi discuția cu terapia intensivă de la Timișoara. Nu înseamnă că unitatea nu a salvat vieți. Problemele care apar le rezolvăm. Este imposibil să asigurăm condiții de normalitate.

Avem nevoie de personal în plus. N-ai cum să asiguri un număr ideal de medici pentru toți.

Orice este posibil de rezolvat îl facem.  Colegii din teren trebuie să înțelegă că nu suntem într-o fază de normalitate”, a spus Raed Arafat la Digi24.