Mişcare politică de amploare - Zvon privind negocieri purtate de Viorica Dăncilă şi Carmen Dan la PER/ UPDATE

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 21-10-2020 14:30
Actualizat: 21-10-2020 14:49

Aşa cum STIRIPESURSE.RO relata recent, mai multe formaţiuni nereprezentate în parlament s-au decis să-şi unească forţele pentru a încerca atingerea pragului electoral de 5% la alegerile parlamentare. Potrivit unor informaţii din lumea politică, planul merge mai departe cu o mutare de efect.

UPDATE:

Surse la vârful PER susțin că negocieri cu anumite personalități care vor pleca din partidele unde sunt acum spre ei sunt și ele vor fi făcute publice în următoarele zile. Deocamdată infirmă discuții cu Viorica Dăncilă, Carmen Dan, Cătălin Rădulescu sau Marian Oprișan.

Știre inițială:

Partidele care ar pune urmărul la noua alianţă ar fi Partidul Ecologist Român (PER), Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN) şi Partidul Republican. Reprezentanţii acestor partide, cărora li s-ar putea adăuga şi alte formaţiuni, ar urma să candideze pe lista PER, pentru a nu ridica pragul electoral impus alianţelor. Sursele citate au declarat pentru STIRIPESURSE.RO că în discuții se află 15 partide și câteva ONG-uri.

Noul conglomerat politic ar putea profita din plin şi de neînţelegerile din PSD. Surse politice au precizat pentru STIRIPESURSE.RO că la sediul PER din Bucureşti au loc negocieri intense cu lideri cu notorietate. Printre cei vizaţi pentru o candidatură pe listele PER ar fi Viorica Dăncilă, Carmen Dan, Cătălin Rădulescu şi chiar Marian Oprişan.

Cătălin Rădulescu a fost exclus din PSD, iar Dăncilă, Carmen Dan şi Oprişan au slabe şanse să se regăsească pe locuri eligibile la alegerile parlamentare. De altfel, nu sunt singurii parlamentari care ar putea rămâne în afara listelor. O situaţie identică l-a determinat pe liderul grupului PSD de la Senat, Radu Cosmin-Preda, să treacă la PMP.