Monica Anisie așteaptă lămuriri de la Violeta Alexandru - ce a descoperit atât la nivelul Ministerului Educației, cât și în celelalte ministere

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 27-10-2020 13:19

Ministrul Educației Monica Anisie așteaptă lămuriri de la Ministerul Muncii, condus de Violeta Alexandru, după ce a descoperit discrepanțe la încadrarea salarială în cazul mai multor posturi. De exemplu, potrivit lui Anisie, s-a constatat că un șofer are salariul brut la nivelul unui profesor.

Cozmin Gușă prevede violențe de stradă în Europa: 'Musulmani versus creștini'

„După o analiză extinsă, realizată în urma unei știri apărute în presă, am descoperit că atât în Ministerul Educației și Cercetării, cât și în celelalte ministere există discrepanțe la încadrarea salarială în cazul mai multor posturi. Astfel, s-a constatat că un șofer are salariul brut la nivelul unui profesor. Salariile din toate ministerele sunt stabilite pe baza criteriilor și a coeficienților din Legea Salarizării Unitare. Cred că Ministerul Muncii și Protecției Sociale trebuie să lămurească această situație și să lucrăm împreună cu toate celelalte ministere la ajustarea eventualelor discrepanțe pentru o salarizare echitabilă în sistemul public”, scrie Monica Anisie pe Facebook.