Game over: Sorin Grindeanu anunță că PSD a pierdut controlul în conducerea Senatului și nu poate amâna alegerile parlamentare / VIDEO

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 27-10-2020 18:39
Actualizat: 27-10-2020 18:49

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, marți, după a doua zi în care conducerea Senatului nu s-a putut reuni, din lipsă de cvorum, pentru a lua în discuție legea privind stabilirea datei alegerilor legislative, că social-democrații nu mai au majoritate și nu au „niciun fel de pârghie” pentru amânarea alegerilor parlamentare.

„(Ion Ganea, senatorul PSD care a lipsit de la sedinta) Nu se mai afla pe un loc eligibil pe listele PSD la Tulcea. De aici pana la a refuza sa-ti faci munca, e cale lunga. Nu inseamna, dar nu am dovezi, e o presupunere, ca trebuie sa asculti cantece de sirena venite dinspre putere. In Biroul Permanent nu mai avem majoritate (...) Azi nu avem niciun fel de parghie, chiar daca ne-am dori, sa facem aceasta amanare. Singurii care pot face acest lucru sunt cei de la Guvern”, a declarat Grindeanu. El a precizat că senatorul PSD care a lipsit nu mai este considerat ca fiind membru al partidului.

Fără întâlnirea Biroului Permanent, reexaminarea legii nu poate fi trimisă către comisiile parlamentare pentru a primi un vot.

În Biroul Permanent al Senatului, PSD are 7 din cei 12 membri, deci are singur majoritate. Luni și marți unul din membri PSD din conducerea Senatului, Ion Ganea, nu a participat la ședință, iar reprezentanții celorlalte partide au absentat.

Pe ordinea de zi se afla urgentarea legii care spune că data alegerilor parlamentare se stabilește de către Parlament.