TUPEU MAXIM Medicii cer suspendarea malpraxisului pe perioada pandemiei

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 29-10-2020 17:14
Actualizat: 29-10-2020 18:52

Reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară din România solicită suspendarea prevederilor aplicabile malpraxisului pe întreaga perioadă a pandemiei COVID-19 pentru toți profesioniștii din sănătate. Solicitarea este adresată autorităților.

Reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară din România solicită suspendarea prevederilor aplicabile malpraxisului pe întreaga perioadă a pandemiei COVID-19 pentru toți profesioniștii din sănătate. Solicitarea este adresată Guvernului, Ministerului Sănătății și Parlamentului.

Citește și: Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins nepregătite autoritățile: De ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice?

De asemenea, sindicaliștii cer introducerea imunității profesioniștilor din sănătate pentru toate acuzațiile ce vizează activitatea profesională desfășurată pe întreaga durată a pandemiei COVID-19.

Sindicaliștii își justifică cererile prin desele schimbări apărute în timpul stării de urgenți și de alertă, prin doza mare de incertitudine specifică pandemiei COVID-19, prin lipsurile materiale și problemele organizatorice cu care cadrele medicale se confruntă. Sindicaliștii mai spun că s-au inspirat din modelele oferite de alte țări în care s-a renunțat la malpraxis în timpul pandemiei.

Citește și: Alexandru Rafila profețește dezastrul: În maxim o lună cazurile de coronavirus se pot dubla, iar decesele, tripla!.