Persoanele suspectate că au furat 88.000 lei din sediul filialei PNL Neamț au fost reţinute

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 30-10-2020 14:24

Trei persoane suspectate că au furat din sediul PNL Neamţ suma de 88.000 lei au fost reţinute de poliţiştii de investigaţii criminale din Piatra-Neamţ, în urma unor descinderi la domiciliile acestora, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Georgiana Moşu, a declarat că poliţiştii au descoperit şi indisponibilizat un autoturism, folosit la comiterea faptei.

"Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 26 spre 27 august, un bărbat de 39 de ani, din Roman, împreună cu o altă persoană, ar fi pătruns prin efracţie în sediul unui partid politic din Piatra-Neamţ, de unde ar fi sustras 88.000 de lei, precum şi alte bunuri, beneficiind de sprijinul celorlalte două persoane de 33, respectiv 45 de ani, din Tîrgu-Neamţ, care ar fi supravegheat zona comiterii faptei", a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Neamţ.

Citește și: DNA către apărătorii lui Piedone în dosarul Colectiv: 'Câte cluburi au ars în țară ați întrebat? De vreme ce ați întrebat primăriile cum procedau?

Agentul Georgiana Moşu a confirmat pentru AGERPRES că este vorba despre cazul spargerii sediului PNL Neamţ.

În baza probatoriului administrat, cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării celei de-a patra persoane şi documentării întregii activităţi infracţionale a celor implicaţi.