O singură localitate din judeţul Prahova are rata de infectare cu noul coronavirus de peste 3/1.000

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 30-10-2020 20:58

O singură localitate din judeţul Prahova are rata de infectare cu noul coronavirus de peste 3/1.000, iar alte 61 din totalul celor 104 unităţi administrativ-teritoriale au o rată de infectare cuprinsă între 1 şi 3 la mie, se arată în datele transmise, vineri, de Prefectura Prahova, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, Tinosu are o rată de infectare de 4,25, iar 61 de localităţi, între care municipiile Ploieşti (2,65) şi Câmpina (1,78), au o incidenţă a cazurilor cumulate în ultimele 14 zile cuprinsă între 1 şi 3.

Citește mai multe despre tratamentul anevrismului de aortă toracică (TEVAR)

În toate aceste localităţi, inclusiv Tinosu, dar şi Blejoi şi Păuleşti, în care rata era de peste 3 la mia de locuitori, însă este în scădere, unităţile de învăţământ preuniversitar îşi vor desfăşura activităţile didactice potrivit scenariului 2, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

De asemenea, 25 de unităţi de învăţământ vor intra în scenariul 3 de lucru pentru două săptămâni, ca urmare a apariţiei unor cazuri de infectare cu noul coronavirus în cazul elevilor şi/sau personalului didactic şi nedidactic.