Alte două persoane arestate în ancheta asupra atacului de la biserica din Nisa

Autor: Bran Irina Alexandra
Publicat: 01-11-2020 13:34

Doi bărbaţi de 25 şi 63 de ani au fost arestaţi în Franţa, majorând la 6 numărul de persoane arestate până în prezent în ancheta asupra atacului sângeros cu cuţitul care a avut loc într-o biserică din Nisa, a anunţat duminică o sursă judiciară, citată de AFP, potrivit AGERPRES.

Cei doi bărbaţi au fost arestaţi sâmbătă la sfârşitul după-amiezii, la domiciliul unui individ arestat câteva ore mai devreme. Acesta din urmă, un cetăţean tunisian de 29 de ani, este suspectat că l-a însoţit pe atacator, Brahim Issaoui.

Alţi trei suspecţi se aflau în continuare în arest duminică în acest dosar: un bărbat de 47 de ani, arestat joi, după ce a fost văzut alături de agresor în imagini luate de camere de supraveghere cu o zi înainte de atac, un individ de 35 de ani, arestat vineri la Nisa pentru că a fost în contact cu Brahim Issaoui, şi vărul celui de-al doilea suspect, în vârstă de 33 de ani, prezent la domiciliul acestuia în momentul unei percheziţii a poliţiei.

Atac sângeros în oraşul canadian Quebec - 7 victime! Poliţia a anunţat că a arestat un suspect

Brahim Issaoui, un tunisian de 21 de ani, rănit grav de o patrulă a poliţiei municipale din Nisa, nu a putut fi deocamdată audiat de anchetatori.

Joi, la orele 08:29, Brahim Issaoui a intrat în Biserica Notre-Dame l'Assomption din Nisa, unde i-a tăiat gâtul unei femei de 60 de ani, Nadine Devillers, şi paraclisierului Vincent Loques, 55 de ani. O mamă de familie braziliancă, 44 de ani, Simone Barreto Silva, înjunghiată de mai multe ori, a decedat într-un restaurant din apropiere, unde se refugiase.