Colecţie de proză contemporană, lansată la editura Litera

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 02-11-2020 09:42

O colecţie dedicată literaturii române contemporane, coordonată de scriitoarea Doina Ruşti, a debutat la editura Litera cu cinci volume, potrivit news.ro.

Biblioteca de Proză Contemporană a fost inaugurată de romanul „Paturi oculte”, de Doina Ruşti. Îi urmează „Cuibul bufniţei”, de Tudor Runcanu, „I Put a Spell on You...”, de Allex Truşcă, „Cimitirul trandafirilor”, de Cristi Nedelcu, şi de un volum de proză scurtă, „Kyparissia”, semnat de Alexandra Niculescu.

Colecţia îşi propune să acorde atenţie debuturilor şi prozei cu o perspectivă epică nouă.

Citește și: DOSAR 'Ăia 3.045.000 euro cad cu toții, nu rămâne așa în pom', îl asigura ofițerul Fleancu pe afaceristul Bogdan Savin, legat de expertiza din dosarul său penal

Călătorii fabuloase, oraşe abulice, întâmplări cotidiene ori experienţe metafizice sunt câteva dintre temele abordate.

Romanul „Paturi oculte” este o poveste în registru fantastic, scrisă fragmentarist. „I Put a Spell on You...” este un roman fantastic în tradiţia prozei lui Voiculescu, dar în contextul lumii contemporane. Volumul de proză scurtă „Kyparissia” este în maniera epicului urban, cu un personaj care leagă toate textele. Un roman realist, scris în formula prozei de acţiune este „Cimitirul trandafirilor”, iar „Cuibul bufniţei” e un roman neokafkian.

Colecţia va fi completată cu noi apariţii, „în ritmul pieţei”, a transmis coordonatoarea.

Toate titlurile colecţiei Biblioteca de Proză Contemporană vor fi disponibile pentru cititori atât în format clasic, pe hârtie, cât şi în format ebook.