Ministrul francez de Interne se va deplasa în Tunisia şi Algeria pentru a discuta despre lupta împotriva terorismului

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 02-11-2020 13:09

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a anunţat luni că se va deplasa în Tunisia şi Algeria la sfârşitul săptămânii pentru a aborda chestiunea luptei împotriva terorismului şi expulzarea străinilor "radicalizaţi", relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Voi pleca la sfârşitul săptămânii", a spus la BFMTV ministrul, întrebat despre atacul de joi asupra unei biserici din oraşul francez Nisa, care a făcut trei morţi şi al cărui presupus autor este un tunisian de 21 de ani, ajuns de puţin timp în Franţa.

Obiectivul deplasării este "de a discuta cu omologii mei de Interne şi cu serviciile de informaţii, pentru a face schimb de mai multe informaţii", a adăugat Darmanin.

"Preşedintele Republicii a discutat cu omologii săi pentru a ne putea pune de acord asupra expulzării unui anumit număr de persoane care au naţionalitatea acestor ţări" şi care s-au radicalizat în Franţa, a adăugat el.

Citește și: DOSAR 'Ăia 3.045.000 euro cad cu toții, nu rămâne așa în pom', îl asigura ofițerul Fleancu pe afaceristul Bogdan Savin, legat de expertiza din dosarul său penal

Preşedinţia franceză a anunţa duminică seară că preşedintele Emmanuel Macron i-a cerut lui Darmanin să se deplaseze în Tunisia.

În ultima lună, "am expulzat 16 persoane" radicalizate, a precizat el.

Darmanin a vorbit şi despre o deplasare în Rusia "în următoarele zile" pentru a discuta despre aceste chestiuni.