Statul Islamic revendică atacul armat de la Universitatea din Kabul, soldat cu cel puţin 22 de morţi

Autor: George Traicu
Publicat: 02-11-2020 20:37

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat responsabilitatea pentru atacul de luni de la Universitatea din Kabul, soldat cu 19 morţi, în majoritate studenţi, şi 22 de răniţi, relatează dpa potrivit Agerpres.

Gruparea teroristă susţine că doi dintre combatanţii săi au pătruns în campusul universităţii, unde se desfăşura o ceremonie de absolvire pentru judecători şi anchetatori, potrivit agenţiei de ştiri Amaq legate de SI. Ambii combatanţi ai săi au fost ucişi, potrivit grupării.

Citește și: Gabriela Firea îi bate obrazul lui Ludovic Orban: ‘Este proiectul pe care eu, împreună cu Institutul Matei Balș, condus de profesorul Adrian Streinu-Cercel, l-am inițiat încă din primăvară’

Guvernul afgan a informat pe de altă parte că au existat trei atacatori.

"Trei atacatori sunt implicaţi. Unul dintre ei a detonat încărcătura pe care o purta asupra lui la începutul atacului, iar doi au fost împuşcaţi mortal de forţele de securitate", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Tariq Arian.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kabul, Ferdaws Faramerz, a declarat pentru AFP că majoritatea celor ucişi erau studenţi.

În acelaşi timp, un purtător de cuvânt al Ministerului Învăţământului Superior a afirmat anterior că atacul a fost lansat când responsabili ai guvernului au ajuns în campus pentru a inaugura un târg de carte iranian.