Coreea de Nord a luat măsuri extreme pentru a se apăra de coronavirus: A instalat mine terestre

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 04-11-2020 03:27
Actualizat: 04-11-2020 04:56

Coreea de Nord a luat măsuri extreme pentru a se apăra de coronavirus, inclusiv prin instalarea de mine terestre în zonele de graniţă cu China, a informat marţi Serviciul naţional de informaţii al Coreei de Sud (NIS), într-o şedinţă cu uşile închise la parlament, relatează Yonhap.

Coreea de Nord se teme că răspândirea COVID-19 ar putea avea rezultate catastrofale în ţară, având în vedere infrastructura sa medicală precară, a indicat NIS în cadrul reuniunii Comisiei pentru informaţii a Adunării naţionale (parlamentul unicameral), scrie agerpres.ro.

Citește și: Scene fără precedent! Un polițist a fost tăiat cu cuțitul, după ce i-a cerut unei persoane să poarte mască de protecție

"Din moment ce nu există mijloace fizice sau tehnice pentru a face faţă coronavirusului, în Coreea de Nord există un fel de traumă a coronavirusului", a relatat după şedinţă un deputat din opoziţia sud-coreeană, Ha Tae-keung (Partidul Puterii Populare).

Potrivit NIS, un document de la o reuniune din 27 februarie a Partidului muncitoresc, la putere în Coreea de Nord, a avertizat că până la 500.000 de oameni ar putea muri dacă virusul se răspândeşte în ţară.

Citește și: După atacul terorist de la Viena, Rareș Bogdan reacționează: Doamne ferește! Asta mai lipsea Europei

"Nordul şi-a blocat frontierele şi a amplasat mine terestre în regiuni ale frontierei cu China", a spus Ha.

Legislaţia privind situaţiile de urgenţă din Coreea de Nord stipulează că oficialii care eşuează în a controla boala pot fi condamnaţi la moarte, a menţionat NIS.

Citește și: Florin Cîțu a răbufnit după declarația lui Marcel Ciolacu: Cum te mai duci tu acasă la familia ta și te uiți în ochii lor? Aștept să-ți ceri scuze

"Au fost cazuri în care pacienţi în stare critică au fost transportaţi cu containere din cauză că există un risc de transmitere dacă sunt transportaţi cu trenul", a mai indicat serviciul sud-coreean.

NIS a mai raportat că Phenianul nu mai primeşte provizii din exterior, nici din Coreea de Sud, de teama coronavirusului.

Citește și: Scene fără precedent! Un polițist a fost tăiat cu cuțitul, după ce i-a cerut unei persoane să poarte mască de protecție

"Oficiali care au adus în ţară bunuri pe la un birou vamal, în august, au fost pedepsiţi pe scară largă", a adăugat deputatul sud-coreean.