Începe SCANDALUL: Echipa lui Joe Biden îl ameninţă pe Donald Trump că îl va EXPULZA din Casa Albă, dacă refuză să plece

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 06-11-2020 19:23

Un purtător de cuvânt al lui Joe Biden, candidatul democrat la preşedinţia SUA, a ameninţat vineri să-l "expulzeze" pe Donald Trump de la Casa Albă dacă el va refuza să-şi recunoască înfrângerea, care pare din ce în ce mai probabilă, informează AFP.

Joe Biden, 77 de ani, este vineri la un pas să acceadă la Casa Albă după ce a înregistrat un avans în voturile din statul-cheie Pennsylvania, unde procesul de numărare continuă, însă Donald Trump pare hotărât să conteste verdictul voturilor. Niciun învingător nu a fost încă declarat oficial, scrie agerpres.ro.

Citește și: Atac de ultimă oră al lui Gheorghe Piperea: Justiția nu poate dispune suspendarea gravelor restricții de drepturi impuse de Aradat, pe motiv de epidemie

"Americanii vor decide deznodământul acestor alegeri", a declarat vineri Andrew Bates, un purtător de cuvânt al lui Biden. "Iar autorităţile americane sunt perfect capabile să-i expulzeze pe intruşi de la Casa Albă", a adăugat el.

Într-o numărare a voturilor care avansează foarte încet, tendinţa s-a inversat la începutul dimineţii de vineri: devansat la începutul scrutinului de marţi în Pennsylvania, acum fostul vicepreşedinte democrat are un mic avans în faţa preşedintelui republican.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Oamenii nu înțeleg, specialiștii nu le explică, nici guvernul. Nu e suficient să ai masca pe gură, poate doar să te protejezi pe tine’

Dacă fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama va câştiga în Pennsylvania, el va deveni al 46-lea preşedinte al SUA, pe 20 ianuarie, indiferent care va fi rezultatul în alte state americane.

Donald Trump a acuzat joi din nou fraudarea alegerilor, fără a aduce noi elemente în susţinerea acuzaţiilor sale.

Citește și: Raed Arafat: ‘Petrecerile, aniversările și sărbătorile sunt interzise. Poliția are baza legală ca să dea amenzile pe tulburarea liniștii publice’ .