Monica Anisie trece la AMENINȚĂRI asupra cadrelor didactice care nu vor să predea online: 'O învăţătoare concediată şi un profesor sancţionat financiar'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 07-11-2020 12:19

Fără să le fi pus la dispoziție echipamente de predare, fără abonament la internet, fără cursuri de specializare, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, trece la amenințări la adresa cadrelor didactice. Anisie le atrage atenţia celor care refuză să susţină cursuri online asupra faptului că trebuie să îşi desfăşoare activitatea „în conformitate cu prevederile legale”, ea afirmând că au început să fie luate măsuri faţă de acele cadre didactice care refuză să desfăşoare astfel de cursuri. Astfel, la Dâmboviţa unei învăţătoare i s-a desfăcut contractul de muncă, iar în Vrancea un profesor a fost sancţionat financiar şi disciplinar pentru refuzul de a intra la cursuri pe internet.

Monica Anisie a transmis un mesaj cadrelor didactice care nu vor să participe la cursuri online, ea susţinând că acestea trebuie să îşi desfăşoare activitatea „în conformitate cu prevederile legale, că, dacă nu, se pot lua şi măsuri”.

Citește și: Atac de ultimă oră al lui Gheorghe Piperea: Justiția nu poate dispune suspendarea gravelor restricții de drepturi impuse de Aradat, pe motiv de epidemie

Într-o emisiune la care a participat sâmbătă dimineaţă, la Pro Tv, ministrul a dat exemplul unui profesor din Vrancea căruia i-au fost tăiate orele, ceea ce a echivalat cu o reducere a salariului şi a fost sancţionat şi disciplinar.

„Iar la nivelul judeţului Dâmboviţa chiar s-a ajuns la desfacerea contractului de muncă pentru o învăţătoare care nu a dorit să ţin orele online, deci avem şi astfel de exemple” a adăugat Anisie.

Citește și: Atac de ultimă oră al lui Gheorghe Piperea: Justiția nu poate dispune suspendarea gravelor restricții de drepturi impuse de Aradat, pe motiv de epidemie

Ministrul afirmă că sunt şi profesori care s-au implicat şi continuă să se implice pentru a asigura elevilor educaţia, inclusiv în cazul celor care nu au posibilitatea de a participa la cursuri prin intermediul sistemelor electronice.

„Am mai experimentat şi în primăvară acest moment în care nu au avut acces copiii la dispozitive electronice sau alte forme de învăţare. Unitatea de învăţământ, Inspectoratul Şcolar, împreună, au realizat materiale de lucru pe care le-au transmis fizic elevilor şi în felul acesta a continuat învăţarea de acasă. Sunt foarte mulţi profesori care s-au mobilizat în acea perioadă şi se mobilizează şi acum tocmai pentru că le pasă de educaţie şi de copii”, a precizat Anisie.

Citește și: Raed Arafat: ‘Petrecerile, aniversările și sărbătorile sunt interzise. Poliția are baza legală ca să dea amenzile pe tulburarea liniștii publice’ .