Echipa U BT Cluj a fost acceptată, în premieră, în Euroleague Basketball Adidas Next Generation

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 07-11-2020 11:52

Echipa under 18 a clubului de baschet masculin U Banca Transilvania Cluj va evolua în cea mai puternică întrecere continentală, în premieră pentru România - Euroleague Basketball Adidas Next Generation.

Turneul de calificare se va desfăşura în perioada 21-23 februarie 2021, la Belgrad, iar adversarele vor fi Partizan NIS Belgrade, Steaua Roşie Belgrad, Mega SoccerBet Belgrade (Serbia), Buducnost VOLI Podgorica din Montenegru, Cedevita Olimpija Ljubljana din Slovenia, Lokomotiv Kuban Krasnodar din Federaţia Rusă şi Maccabi Tel Aviv din Israel, potrivit news.ro.

Citește și: Atac de ultimă oră al lui Gheorghe Piperea: Justiția nu poate dispune suspendarea gravelor restricții de drepturi impuse de Aradat, pe motiv de epidemie .

Jucătorii clujeani, născuţi în 2003 sau mai mici, vor fi antrenaţi de Milorad Perovici şi Horia Pascu.

Academia U-BT a fost fondată în sezonul 2007-2008, iar în prezent se formează peste 400 de sportivi în cadrul acesteia, la toate categoriile de vârstă, de la baby baschet până la U18.

”Participarea la Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament vine ca o încununare a tuturor eforturilor depuse atât de conducerea clubului, cât şi de toate părţile implicate: antrenori, sportivi, părinţi, sponsori şi parteneri, pentru a forma sportivi de înaltă performanţă şi a fi un model la nivel naţional şi european”, se arată în comunicatul U BT Cluj.