Violeta Alexandru, despre închiderea piețelor: 'Nu am luat această decizie fără un studiu la bază. Obiectivul nostru este să protejăm sănătatea oamenilor'

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 09-11-2020 21:59

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, luni seara, la Realitatea Plus, că Guvernul Orban sprijină producătorii locali și că închiderea piețelor nu reprezintă un impediment pentru aceștia.

“Piețele în aer liber sunt deschise. Aici a lucrat fabrica de troli și persoanele care au încercat să ducă lucrurile în altă zonă. Piețele nu sunt închise complet, sunt permise piețele în diverse locuri din comunități. Marfa nu se va arunca. (...) Nu a existat partid care să sprijine mai mult producătorii agricoli decât PNL. Nu se pune problema să arunce marfa, există spații amenajate.

Referitor la proteste, este dreptul oamenilor să-și exprime punctul de vedere, este adevărat că producătorii autohtoni ocupă un loc important. Nu am luat această decizie fără un studiu la bază. Acolo, în piețe, nu se verifică temperatura, nu se respectă unele măsuri, iar riscul de răspândire a virusului era foarte mare. Obiectivul nostru este să protejăm sănătatea oamenilor.”, a declarat ministrul Muncii, la Realitatea Plus.

Citește și: România a intrat în mini-LOCKDOWN, la miezul nopții: 9 reguli oficiale care se aplică, la nivel național, pentru următoarele 30 de zile