Aproape 550 de persoane s-au infectat în INSTANȚELE românești - Trei au decedat iar cinci sunt în ATI, anunță ministrul Justiției

Autor: Cătălin Lupășteanu, reporter
Publicat: 10-11-2020 14:33
Actualizat: 10-11-2020 17:08

Cătălin Predoiu, susține la sediul MJ o conferință de presă privind lansarea în dezbatere publică a politicii publice de modernizare a ANABI, proiectul de Lege legat de modernizarea Registrului Comerțului, probleme ridicate de Pandemie în funcționarea instanțelor, stadiul dezbaterii publice cu privire la legile justiției și stadiul proiectului operaționalizării EPPO.

Citește și: EXCLUSIV DOSAR Peste 20 de întâlniri între ofițerul 'MILIONAR' Fleancu, 'SĂGEATA' sa și afaceristul 'STORS' de bani - Suma de bani creștea de la o întâlnire la alta

„Am fost în contact cu Curțile de Apel pe această temă a pandemiei. Discut permanent cu președinta CSM pe această temă.

Deocamdată din instanței avem 546 de persoane infectate din instanțe. 3 cazuri sunt în ATI. sunt înregistrate la nivel național trei decese ale unor persoane care au fost înregistrate în instanțe. Un caz la Bacău, Timișoara Iași. cu infarct.

Vreau să reamintesc faptul că în debutul acestei pandemii ,MJ a alocat fonduri materiale necesare pentru protecția instanțelor și parchetelor.

Citește și: Șeful din DGASPC Timiș a fost ARESTAT PREVENTIV - Ar fi cerut de aproximativ 100 de ori MITĂ de la cei ce doreau să obțină indemnizații de handicap pentru copii

În orice caz efortul financiar al MJ pentur protecția instanțelor și parchetelor a fost de 35 de milioane de lei dați celor două tipuri de structuri.

Sigur că situația trebuie permanent tratată și cu măsuri, nu doar cu supraveghere. MJ e pregătit să intervină în limita competențelor sale dacă după discuțiil ecu CSM se constată că e necesară intervenția legislativă pentru organizarea activităâii raportat la fiecare provocare a fiecărei instanțe”, a spus Predoiu.

Rugat să defalcheze pe categorii de personal Predoiu a explicat că instanțele vor detalia aceste aspecte și a asigurat că  se caută readaptarea regulilor de organizare și funcționare.

„Problema cea mai mare e la instanțele și parchetele cu efectiv mic de personal. Fiind f puține persoane acolo răspândirea e majoră”, a explicat Predoiu.