Petrache Tudorică, fostul comandant al SEEBRIG, a fost înaintat în grad, la trecerea în rezervă

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 10-11-2020 22:02

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi un decret privind înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele, la trecerea în rezervă, a generalului de brigadă - cu o stea Petrache Tudorică din Ministerul Apărării Naţionale, informează Administraţia Prezidenţială.

Petrache Tudorică a exercitat timp de trei ani comanda Brigăzii Multinaţionale din Sud-Estul Europei (SEEBRIG), potrivit agerpres.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu a explodat la adresa lui Ludovic Orban: ‘V-aţi bătut joc de oameni! Aţi scos bătrânii care muncesc din greu în frig şi ploaie cu deciziile voastre aberante’ .

De asemenea, conform unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială, Klaus Iohannis a semnat un decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea, la trecerea în rezervă, a colonelului Mocanu Leonard din Ministerul Apărării Naţionale.

Alte două decrete vizează eliberarea din funcţia de judecător a Marianei Bădulescu, de la Curtea de Apel Constanţa, şi a Silviei Tarna, de la Curtea de Apel Bucureşti, ambele ca urmare a pensionării.