VIDEO Ludovic Orban le-a vorbit miniștrilor despre 'coeficientul K', într-o ședință de guvern în care s-a anunțat că economia are doar plusuri

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 12-11-2020 19:22
Actualizat: 12-11-2020 19:26

Ludovic Orban și miniștrii săi au anunțat, în ședința de guvern de la Palatul Victoria, că economia României nu doar că și-a revenit, ci are o creștere neașteptată. Premierul le-a vorbit despre ”coeficientul K”.

”Confirmă scenariul nostru de bază cu o revenire a economiei în trimestrul 3. Venitul mediu net pe luna septembrie 2020 a crescut cu 7,8% față de luna similară a aceluiași an. Rata inflației a continuat să scadă, este cel mai mic din septembrie 2017 și până acum. Prețurile au scăzut tot anul, puterea de cumpărare a crescut cu 5%. Producția industrială a crescut timp de 5 luni.

Citește și: Dan Barna tună și fulgeră: ‘Vechile partide PSD, PNL şi UDMR au boicotat referendumul Fără Penali’

Veniturile la bugetul general consolidat au crescut, pe primele 10 luni, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Mâine vom avea confirmarea că economia a crescut în trimestrul 3, apar datele.”, a spus Florin Cîțu.

”Sunt semne bune, nu trebuie să fim excesiv de optimiști, dar e clar că avem un trend de revenire, iar ăsta trebuie menținut.”, a intervenit Ludovic Orban.

Citește și: Alexandru Rafila: ‘Ministerul Sănătăţii are nevoie de o strategie mai clară şi o coordonare mai bună”

”Avem cu 15.150 angajați în plus în luna octombrie față de luna ianuarie a acestui an.”, a spus Violeta Alexandru.

A fost momentul în care Orban a vorbit despre ”coeficientul K”.

Corecția aplicată prin coeficientul K, știți că în inginerie se zice coeficientul K. Mă rog, trebuie evaluate cu prudență. Trebuie să ne bazăm pe baze clare.”, a explicat Orban.

Citește și: ‘A executat ordinul președintelui’ – Traian Băsescu, despre implicarea lui Florian Coldea în Irak, acolo unde fostul șef operativ SRI nu avea competență .