Un consilier al lui Donald Trump a anunţat că a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 12-11-2020 23:03

Un consilier al lui Donald Trump a anunţat joi că a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2, alăturându-se astfel numeroşilor membri din anturajul preşedintelui american contaminaţi după alegerile din 3 noiembrie, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Corey Lewandowski, membru al echipei juridice însărcinate cu procedurile judiciare în mai multe state în care republicanii denunţă fraude electorale, a confirmat la canalul CNBC că a fost testat pozitiv în ajun.

"Mă simt foarte bine", a subliniat consilierul de 47 de ani într-un mesaj transmis CNBC.

El a participat sâmbătă la o conferinţă de presă la Philadelphia împreună cu avocatul personal al lui Trump, Rudy Giuliani, şi fiul mai mic al preşedintelui, Eric Trump.

Lewandowski a fost şi la Casa Albă în 3 noiembrie pentru a urmări seara electorală, ca mulţi alţi membri ai anturajului preşedintelui, care au fost apoi testaţi pozitiv pentru COVID-19, potrivit media americane.

Citește și: Dan Barna tună și fulgeră: ‘Vechile partide PSD, PNL şi UDMR au boicotat referendumul Fără Penali’

Directorul politic al Casei Albe, Brian Jack, a fost testat pozitiv în cursul weekendului, precum şi vechea consilieră a lui Donald Trump, Healy Baumgardner, şeful personalului de la Casa Albă, Mark Meadows, ministrul pentru locuinţe şi dezvoltarea urbană, Ben Carson, şi David Bossie, şeful echipei juridice a taberei Trump.

Mai mulţi înalţi responsabili din administraţia Trump au contactat COVID-19 în ultimele luni, între care şi şeful statului însuşi şi soţia sa Melania la începutul lunii octombrie.

Potrivit mai multor media, un alt responsabil al Partidului Republican, Richard Walters, a fost de asemenea testat pozitiv joi cu COVID-19.

SUA înregistrau în total joi peste 242.000 de decese de la declanşarea pandemiei din puţin peste 10,4 milioane de cazuri. Media de contaminare depăşeşte 100.000 de noi cazuri în fiecare zi.